Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság

Hírek, információk


OVF_Videó_Gátőr 150

150 évvel ezelőtt ezen a napon, 1871. június 10-én született meg az a törvény, amely megteremtette a „gátrendőrséget”.
A gátőri hivatás nem egyszerűen munka: életszemlélet. Dávid Balázs, az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság gátőre mesél erről.
Ezzel a filmmel szeretnénk megünnepelni a kollégákat. A video elérhetősége

2021.06.10.

   


Víz világnapi kitüntetések

A Víz Világnapja alkalmából miniszteri elismerések adományozására került sor, amelynek keretében az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság
két munkatársát is megtiszteltetés ért.

Gulyás Zoltán az ÉMVIZIG Vízvédelmi és Vízgyűjtő-gazdálkodási Osztály osztályvezetője 25 éves eredményes munkájáért Kvassay Jenő emlékérmet vehet át.

Laczikné Takács Orsolya az ÉMVIZIG Közgazdasági Osztály osztályvezetője 1996 óta végzi magas színvonalú, kiváló munkáját, melynek elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevélben részesül.

Az elismerések átadására a jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt egyelőre nem kerülhet sor.

Az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság munkatársai nevében gratulálunk, és további sikeres, eredményes munkát kívánunk kitüntetett kollégáinknak.

2021.03.26.

   


MÁRCIUS 22. - A Víz Világnapja. Ebből az alkalomból mondja el gondolatait Láng István, az OVF főigazgatója


A video megjelenése után kattintson a lejátszás gombra

2021.03.22.

   


Tisztelt Ügyfeleink! Felhívjuk figyelmüket, hogy az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság épületében, a járványügyi helyzetre tekintettel az ügyfélfogadás során az orrot és a szájat eltakaró maszk és kesztyű viselése kötelező!


Maszkot viselő ember


Maszkot és kesztyűt nem viselő ügyfélnek az épületbe belépnie SZIGORÚAN TILOS!

2020.10.05.

   


Megjelent a Lampl Hugó Emlékplakett elnyerésére kiírt pályázati felhívás

A Hivatalos Értesítő 52. számában, 2020. szeptember 24-én megjelent a Lampl Hugó Emlékplakett elnyerésére kiírt pályázati felhívás. A díj átadására a tervezettek szerint 2021. március 22-ei Víz Világnapja alkalmából tartandó rendezvény keretében kerül majd sor.
Az értesítő pdf dokumentumban letölthető.

2020.09.29.

   

   


VI. Tiszai PET Kupa

A VI. Tiszai PET Kupa - hazánk egyik legismertebb természetvédelmi eseménye - 2018. augusztus 4-12. között zajlik Szatmárcseke és Tiszamogyorós között.
A 10 tonna hulladék összegyűjtését zászlajukra tűző PET Kalózok 22 hulladékból készült hajóval és 50 kenuval szállnak vízre. A kulturális programokkal és versenyekkel tűzdelt eseményen közel 500 önkéntes és versenyző vesz részt.
A PET Kupa előfutama már zajlik, hiszen egy 17 fős önkéntes csapat 2018. augusztus 1-én a Fekete-Tisza forrását látogatta meg, majd pedig vízre is szálltak Husztnál, hogy kenuikkal a Kupa kiindulópontjára érjenek és csatlakozzanak a versenyhez. A túrán részt vesz a kárpátaljai KMKSZ ISZ, a Kárpátjáró és a Papilio - természet- és környezetvédelmi Egyesület is.
A PET Kupa célja, hogy a sport, az önkéntesség és a természetvédelem erejével hívja fel a figyelmet élővizeink védelmének fontosságára.
Sajtóanyag: https://petkupa.hu/hu_HU/ujjabb-kaloztamadas-a-hulladekok-ellen

https://www.facebook.com/petkupa/

2018.08.03.

   


Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv

A 1772/2016. (XII. 15.) Korm. határozattal előírt öntözésfejlesztési beruházások elősegítéséhez szükséges Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv (VKGTT) és annak Stratégiai Környezeti Vizsgálata (SKV) kidolgozásra került az Országos Vízügyi Főigazgatóság irányításával. A terv célja a 2014-2020. fejlesztési ciklusban az öntözésfejlesztések vízjogi engedélyeztetésének stratégiai megalapozása, azaz olyan öntözési kontingensek meghatározása felszíni és felszíni alatti víztestekre, amelyek nincsenek jelentős hatással a környezetre, alapvetően a felszíni és felszín alatti víztestek mennyiségi és minőségi állapotára. Vélemények kiegészített tábla ÉMVIZIG_20170531.xlsx
A beérkezett vélemények alapján átdolgozott VKGTT és SKV honlapunkon elérhető: VKGTT_SKV.zip

2017.06.07.

   


Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv

A 1772/2016. (XII. 15.) Korm. határozattal előírt öntözésfejlesztési beruházások elősegítéséhez szükséges Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv (VKGTT) és annak Stratégiai Környezeti Vizsgálata (SKV) kidolgozásra került az Országos Vízügyi Főigazgatóság irányításával. A terv célja a 2014-2020. fejlesztési ciklusban az öntözésfejlesztések vízjogi engedélyeztetésének stratégiai megalapozása, azaz olyan öntözési kontingensek meghatározása felszíni és felszíni alatti víztestekre, amelyek nincsenek jelentős hatással a környezetre, alapvetően a felszíni és felszín alatti víztestek mennyiségi és minőségi állapotára.
Az ÉMVIZIG működési területét érintő Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv (VKGTT) és annak Stratégiai Környezeti Vizsgálata (SKV) honlapunkon elérhető, véleményezhető: VKGTT.zip
Tekintettel a fent hivatkozott Kormányhatározatra és az abban megadott határidőre, kérjük, hogy véleményét 2017. május 12-ig Igazgatóságunknak a vizgazdalkodasi.osztaly@emvizig.hu e-mail címre megküldeni szíveskedjen.

2017.04.13.

   


Víz Világnapi kitüntetések

2017. március 22-én a Belügyminisztérium márványaulájában került megrendezésre Víz Világnapja alkalmából tartott - a szakmai kitüntetések átadását is magában foglaló - ünnepség. A rendezvényen beszédet mondott Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár. A szónok – egyebek mellett – rámutatott: nem az ünneplés, hanem az emberiség jelene, de még inkább jövője iránti a törekvés a fontos, az a szándék, hogy felhívjuk a figyelmet a fenntartható vízgazdálkodás fontosságára. Az ünnepség keretein belül Kontrát Károly miniszterhelyettes kitüntetéseket adott át a vízügyi területen kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek részére.
Budai Béla, a Miskolci Szakaszmérnökség gátőre kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül Miniszteri Emléktárgyat vett át, Farkas Béla, az Egri Szakaszmérnökség gátőre pedig a példamutató, magas színvonalú szakmai tevékenysége elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült.
A 2017. évi jégvédekezés során végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréséül Halász Csilla, az Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztály folyógazdálkodási referense, Kovács Péter, a Vízrajzi és Adattári Osztály vízrajzi ügyintézője, továbbá Lánczi Árpád, a Hajózási Szolgálat hajóvezetője a Rendkívüli helytállásért érdemjel ezüst fokozata elismerésben részesült.
A kitüntetetteknek gratulál a kollektíva.

2017.03.23.

   


További hírek, információk:

1   -2-   -3-   -4-   -5-  


Az Igazgatóság személyes adatok kezelésére vonatkozó tájékoztatása elérhető a linkre kattintva