Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság

Hírek, információk


Víz világnapi kitüntetések

A Víz Világnapja alkalmából miniszteri elismerések adományozására került sor, amelynek keretében az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság
két munkatársát is megtiszteltetés ért.

Gulyás Zoltán az ÉMVIZIG Vízvédelmi és Vízgyűjtő-gazdálkodási Osztály osztályvezetője 25 éves eredményes munkájáért Kvassay Jenő emlékérmet vehet át.

Laczikné Takács Orsolya az ÉMVIZIG Közgazdasági Osztály osztályvezetője 1996 óta végzi magas színvonalú, kiváló munkáját, melynek elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevélben részesül.

Az elismerések átadására a jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt egyelőre nem kerülhet sor.

Az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság munkatársai nevében gratulálunk, és további sikeres, eredményes munkát kívánunk kitüntetett kollégáinknak.

2021.03.26.

   


MÁRCIUS 22. - A Víz Világnapja. Ebből az alkalomból mondja el gondolatait Láng István, az OVF főigazgatója


A video megjelenése után kattintson a lejátszás gombra

2021.03.22.

   


Türelemmel viselt hosszan tartó betegség után 2021. március 10-én elhunyt DR. HOFFMANN IMRE nyugállományú tűzoltó altábornagy, volt vízügyi helyettes államtitkár.

DR. HOFFMANN IMRE nyugállományú tűzoltó altábornagy

Dr. Hoffmann Imre 1956. augusztus 7-én született Szolnokon. 1977. április 1-jei hatállyal került kinevezésre a Szolnoki Városi Járási Tűzoltóparancsnokság állományába, beosztott tűzoltó beosztásába. 1981. július 1-jétől a Karcag Városi Tűzoltóparancsnokság szolgálatparancsnoka, majd a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltóparancsnokság tűzoltósági szakágvezetője volt. 1991. október 1-jén került kinevezésre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltóparancsnokság parancsnoki beosztásába, 2003. szeptember 1-jétől hatósági országos katasztrófavédelmi főigazgató-helyettes.
2012. július 16-án kinevezésre került a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkárává, amely állami vezetői feladatokat kimagasló hatékonysággal és szakértelemmel 2020. szeptember 30-ig látta el.

Dr. Hoffmann Imre nyugállományú tűzoltó altábornagyot a Belügyminisztérium saját halottjának tekinti.

Emlékét kegyelettel megőrizzük!

2021.03.11.

   


Búcsú a vízügyi szolgálattól
Gátőrkardot kapott Dr. Hoffmann Imre

Nyugdíjba vonulása alkalmából és munkájának elismeréseként a vízügyi ágazat legrangosabb kitüntetését, a gátőrkardot vehette át 2021. március 1-jén Dr. Hoffmann Imre volt közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár. Az ősszel leköszönt vezetőt otthonában, Rákóczifalván kereste fel Láng István, az OVF főigazgatója, és Lovas Attila a területileg illetékes vízügyi igazgató.

Dr. Hoffmann Imre 2012-től 2020-ig vezette helyettes államtitkárként a vízügyi szolgálatot a Belügyminisztériumban. Irányítása alatt elvárás lett a szakmaiság, a fegyelem és a pontosság. Működése idején az ágazat meghatározó szerepet kapott az ország vízgazdálkodásában, nemcsak az ár- és belvízvédelem, de az öntözés és az aszálykár-elhárítás területén is.

A "Dr. Hoffmann Imre VÍZÜGY" gravírozással ellátott gátőrkardot kiemelkedő szakmai teljesítményéért, példamutató munkahelyi magatartásáért és a védekezési feladatok kiszolgálásáért vehette át Láng István főigazgatótól. Az elismerés mellett az ünnepelt egy, a szakmai tevékenységét összegző szöveges-fényképes kiadványt, valamint a működése alatt történt jelentősebb vízügyi eseményeket összefoglaló filmet kapott a vízügy munkatársaitól.

A vízügyért végzett munkáját ezúton is köszönjük!

Láng István főigazgató köszöntő gondolatai Dr. Hoffmann Imrének

DR. HOFFMANN IMRE nyugállományú tűzoltó altábornagy
Dr. Hoffmann Imre, volt közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár

2021.03.11.

   


Tisztelt Ügyfeleink! Felhívjuk figyelmüket, hogy az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság épületében, a járványügyi helyzetre tekintettel az ügyfélfogadás során az orrot és a szájat eltakaró maszk és kesztyű viselése kötelező!


Maszkot viselő ember


Maszkot és kesztyűt nem viselő ügyfélnek az épületbe belépnie SZIGORÚAN TILOS!

2020.10.05.

   


Megjelent a Lampl Hugó Emlékplakett elnyerésére kiírt pályázati felhívás

A Hivatalos Értesítő 52. számában, 2020. szeptember 24-én megjelent a Lampl Hugó Emlékplakett elnyerésére kiírt pályázati felhívás. A díj átadására a tervezettek szerint 2021. március 22-ei Víz Világnapja alkalmából tartandó rendezvény keretében kerül majd sor.
Az értesítő pdf dokumentumban letölthető.

2020.09.29.

   

   


VI. Tiszai PET Kupa

A VI. Tiszai PET Kupa - hazánk egyik legismertebb természetvédelmi eseménye - 2018. augusztus 4-12. között zajlik Szatmárcseke és Tiszamogyorós között.
A 10 tonna hulladék összegyűjtését zászlajukra tűző PET Kalózok 22 hulladékból készült hajóval és 50 kenuval szállnak vízre. A kulturális programokkal és versenyekkel tűzdelt eseményen közel 500 önkéntes és versenyző vesz részt.
A PET Kupa előfutama már zajlik, hiszen egy 17 fős önkéntes csapat 2018. augusztus 1-én a Fekete-Tisza forrását látogatta meg, majd pedig vízre is szálltak Husztnál, hogy kenuikkal a Kupa kiindulópontjára érjenek és csatlakozzanak a versenyhez. A túrán részt vesz a kárpátaljai KMKSZ ISZ, a Kárpátjáró és a Papilio - természet- és környezetvédelmi Egyesület is.
A PET Kupa célja, hogy a sport, az önkéntesség és a természetvédelem erejével hívja fel a figyelmet élővizeink védelmének fontosságára.
Sajtóanyag: https://petkupa.hu/hu_HU/ujjabb-kaloztamadas-a-hulladekok-ellen

https://www.facebook.com/petkupa/

2018.08.03.

   


Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv

A 1772/2016. (XII. 15.) Korm. határozattal előírt öntözésfejlesztési beruházások elősegítéséhez szükséges Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv (VKGTT) és annak Stratégiai Környezeti Vizsgálata (SKV) kidolgozásra került az Országos Vízügyi Főigazgatóság irányításával. A terv célja a 2014-2020. fejlesztési ciklusban az öntözésfejlesztések vízjogi engedélyeztetésének stratégiai megalapozása, azaz olyan öntözési kontingensek meghatározása felszíni és felszíni alatti víztestekre, amelyek nincsenek jelentős hatással a környezetre, alapvetően a felszíni és felszín alatti víztestek mennyiségi és minőségi állapotára. Vélemények kiegészített tábla ÉMVIZIG_20170531.xlsx
A beérkezett vélemények alapján átdolgozott VKGTT és SKV honlapunkon elérhető: VKGTT_SKV.zip

2017.06.07.

   


Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv

A 1772/2016. (XII. 15.) Korm. határozattal előírt öntözésfejlesztési beruházások elősegítéséhez szükséges Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv (VKGTT) és annak Stratégiai Környezeti Vizsgálata (SKV) kidolgozásra került az Országos Vízügyi Főigazgatóság irányításával. A terv célja a 2014-2020. fejlesztési ciklusban az öntözésfejlesztések vízjogi engedélyeztetésének stratégiai megalapozása, azaz olyan öntözési kontingensek meghatározása felszíni és felszíni alatti víztestekre, amelyek nincsenek jelentős hatással a környezetre, alapvetően a felszíni és felszín alatti víztestek mennyiségi és minőségi állapotára.
Az ÉMVIZIG működési területét érintő Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv (VKGTT) és annak Stratégiai Környezeti Vizsgálata (SKV) honlapunkon elérhető, véleményezhető: VKGTT.zip
Tekintettel a fent hivatkozott Kormányhatározatra és az abban megadott határidőre, kérjük, hogy véleményét 2017. május 12-ig Igazgatóságunknak a vizgazdalkodasi.osztaly@emvizig.hu e-mail címre megküldeni szíveskedjen.

2017.04.13.

   


További hírek, információk:

1   -2-   -3-   -4-   -5-  


Az Igazgatóság személyes adatok kezelésére vonatkozó tájékoztatása elérhető a linkre kattintva